Hide Main content block
 

Casa Ungurească

 

fruitNăscut la sfârșitul lui 2006 din tradiționala colaborare româno-maghiară (două unguroaice cu soți români), restaurantul CASA UNGUREASCĂ din Brașov are renumele unui loc unde ”se mănâncă bine”. Și asta pentru că se știe, ca unguroaicele n-o face nimeni... Mâncarea, nu vă gândiți la prostii!

Un restaurant cu o atmosferă caldă şi intimă, cu un meniu deosebit, care te face să te simţi ca acasă şi să nu-ţi mai vină să pleci, un restaurant care aduce aici o mică parte a Ungariei.

Specificul unguresc al locaţiei este menţinut de muzica specifică, mult lemn, perdele şi feţe de masă ungureşti, lucrate manual, ceramică tradiţională, usturoiul şi ardeiul iute prezente în decorul sălii şi mai ales de mâncăruri. Pe pereţi sunt poze din Braşovul vechi, cu mici notiţe în maghiară şi germană.

Amplasamentul favorabil oferă şi o privelişte deosebită spre Tâmpa, iar vara e deschisă o terasă mare cu vedere spre munte. Un loc important de întâlnire pentru prieteni, familie, oameni de afaceri, satisfăcându-le toate pretenţiile.

CASA UNGUREASCĂ este singurul restaurant (din România) acreditat de către "Comisia Europeană de Supraveghere a Calităţii Gulaşului" şi premiat cu titlul „Gulaşul integrării".

Loc ideal pentru mese festive, simpozioane, conferinţe, reuniuni de afaceri.

Restaurantul CASA UNGUREASCĂ este „un restaurant picant ". Vă aşteptăm să vă convingeţi cu propriile papile gustative!

 

Specialitățile casei

Meniu

Gusturi deosebite, diferit de ce se găseşte de obicei în restul restaurantelor. Combinaţii surprinzătoare si cuprinzătoare, pulpă de pui cu migdale şi miere, camembert cu nucă şi gem de afine, vită cu sos de mere. Există specialităţile casei, antreuri, supe şi ciorbe, preparate calde, salate, deserturi, băuturi, digestive, vinuri tradiţionale ungureşti şi vinuri din podgorii renumite româneşti, dar vedeta meniului este gulaşul.

Rețetele lunii

gulasReţetă supă gulaş

Ingrediente pentru 5 porţii:
Pulpă vită 350 gr
Ceapă 50 gr
Ardei gras 100 gr
Cartofi 0,5 kg
Ou 1 buc
Chimen 5 gr
Boia dulce 30 gr
Ulei 100 ml
Pastă ardei iute 15 gr
Piper,sare, după gust
Pentru nokedli (găluşti speciale ungureşti):
Făină 500 gr
Ou 1 buc
Apă 100 ml

Preparare:
Se călesc legumele împreună cu chimenul.Se adaugă 2 litri de apă, se pun cartofii şi carnea tăiate mărunt. Se fierb cca 30-40 de minute la foc potrivit, apoi se adaugă condimentele şi se picură deasupra compoziţia de nokeli în cantităţi mici pentru a se forma găluşti.Se mai fierbe câteva minute până când găluştile se întăresc.
Poftă bună!

Orar

Marți - Duminică:

14:00 ~ 22:00

Rezervări Online

Puteți face rezervări completând formularul Online.

Formular de rezervare!

 

Rezervări prin telefon

0722 208 811

0745 301 601